Vandaag begint de 8e editie van het BredaPhoto Festival.

Het thema van 2018 is: “To Infinity and Beyond”. Een zwaar maatschappelijk onderwerp waarin gekeken word naar de impact van de voortrazende wetenschap. Brengt de wetenschap alleen vooruitgang of zijn er ook nare verrassingen. Wat als robots ons leven makkelijker maken, maar ook al onze banen ovenemen? Wat als we duizend jaar oud kunnen worden? Of wat als terroristen ook over gentechnologie kunnen beschikken?

Het thema ‘To Infinity and Beyond’ doet al snel aan sterren en verre melkwegstelsels denken. Met dank aan Toy Story natuurlijk, de animatiefilm waarin hoofdrolspeler Buzz Lightyear deze woorden nogal vaak in de mond neemt. Omdat het thema veel breder bedoeld is, wordt het werk van de fotografen daarom geclusted in 6 domeinen: Cosmos, Intelligence, Biology, Society, God en Image.

BredaPhoto toont werk van meer dan 55 nationale en internationale fotografen. Bekijk het overzicht.

Programma

Het festival duurt van 5 september tot 21 oktober 2018. Het programma omvat meer dan alleen foto’s er zijn ook diverse lezingen, workshops en rondleidingen. Zo is er bijvoorbeeld het Amateur Weekend, en het Big Data weekend.

Website: BredaPhoto.nl
Locatie: Diverse locaties in Breda.