In het Fotomuseum Den Haag is de tentoonstelling ‘Generation Wealth’ van Lauren Greenfield (1966) te zien. Greenfield houdt zich al 25 jaar bezig met het thema ‘rijkdom’. Ze fotografeert zowel de écht rijken, als de mensen die zich graag zo voordoen.

Het is een indrukwekkende tentoonstelling. De vraag of geld gelukkig maakt, wordt niet beantwoord, maar je gaat zeker twijfelen. Ik heb de tentoonstelling al eerder gezien toen deze getoond werd in het ICP in New York. Bekijk voor een impressie daarvan de video, gemaakt door het ICP, onder het artikel.

Behalve de foto’s toont het Fotomuseum ook de film van Greenfield die bij de tentoonstelling hoort. De film is ook te bekijken via Amazon. En Greenfield heeft ook een selectie uit meer dan 500.000 foto’s gemaakt voor een imposant boek met dezelfde titel als de tentoonstelling. Dit boek met meer dan 500 pagina’s aan rijkdom, is onder andere te koop bij Bol.com.

Op de officiële website van de tentoonstelling, Generation-Wealth.com, is een leuke lijst met aanbevolen literatuur en aanbevolen films over het onderwerp ‘rijkdom’ te bekijken.

Website: Fotomuseumdenhaag.nl

Datum: 15 september 2018 – 3 februari 2019