In zowel het Fotomuseum als het Gemeentemuseum in Den Haag zijn op dit moment tentoonstellingen van de Nederlandse fotograaf Erwin Olaf. Voor de dubbeltentoonstelling zijn speciale combitickets te koop. De ingangen van beide musea liggen vlakbij elkaar.

Het Fotomuseum toont het oudere werk van Erwin Olaf (1959). Met werk van bekende series zoals Chessmen en Blacks. Het museum toont ook twintig foto’s van collega’s die hem hebben geïnspireerd, zoals Hans van Manen en Robert Mapplethorpe.

In het Gemeentemuseum hangt recenter vrij werk (vanaf 2000). Hier is ook de nog niet eerder getoonde serie ‘Palm Springs’ te zien. Het nieuwere werk is veel kleurrijker en bevat ook veel (langzaam) bewegend beeld.

De combinatie van beide tentoonstellingen is zeer de moeite van het bezoeken waard. De tentoonstelling is zeer gevarieerd. En het werk van Erwin Olaf is heel bijzonder.

Bij de tentoonstelling is een boek verschenen, “I AM”. Een omvangrijk boek, met maar liefst 240 foto’s. Bekijk het boek op Bol.com.

Waar: Fotomuseum en Gemeentemuseum, Den Haag

Wanneer: tot 12 mei 2019